Girl Talk

Man troede bunden var skrabet med Monkey Business’ udgave af hjemmelavet bastardpop, men Gregg Gillis’ enmandshobby som lagkagemusiker puster nyt liv i lysene. 2 Many DJs, Diplo og Avalanches gjorde det til en forførende sport at skabe kollagekunst, men sidste punktum er ikke sat, for hvad der er muligt.

Ligesom dem har Gillis bevæbnet sampleren med citater og beats. Det er endt med overraskende og morsomme opklipninger, hvor fløden skummes, så kun det bedste er tilbage af de medvirkende (eller ofrene). Det vil sige et veltrimmet bunkepul med alt fra Pixies’ storladne guitartemaer over En Vogues pigestøn til 2 Live Crews rørende prædiken »Face down, ass up – that’s the way we like to fuck!«. Og hvem gider egentlig spilde tid på andet end det essentielle? Vi husker jo alligevel ikke originalkunstnerne for andet.

Men det bedste af det hele er, at Gillis ikke har fået rettighederne på plads før udgivelsen. Den omstændighed gør, at vi er de heldige beskuere af en zoologisk have af mutanter med yndige Madonnas hoved ovenpå Notorious B.I.G.’s korpus som hovedattraktion. Girl Talk har sat sig på det rytmiske overdrev, der med få og raffinerede virkemidler rammer midt i mellem popaffald og genistreger. Den velkendte forsvarstaktik, hvor modparten overdynges med materiale, gælder stadig. Ingen advokat tør tage kampen op mod Gillis’ snigangreb på massekultur af ren og skær frygt for flere års overarbejde.

Først var der Fannypack. Nu er der Girl Talk som det hotteste indenfor hiphop-gimmicks. Lad Gregg Gillis sætte ild til festen eller brug en fornøjelig søndag med at gætte musikalsk krydsogtværs i selskab med 1001 opgaver fra ‘Night Ripper’.

Læs interview med Greg Gillis i det kommende nummer af Soundvenue Magazine, der er på gaden den 13. september.

Girl Talk. 'Night Ripper'. Album. Illegal Art/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af