Joe True

»Det her er tidsfordriv/ havde lige lidt tid at skrive/ venter på den skide skive«, rapper Joe True i første vers på mixtapet, og rimene opsummerer meget godt, hvad denne udgivelse handler om. At lave noget larm i gaden for et debutalbum lige på trapperne.

Men selvom projektet lugter mere af nøje planlagt marketingsstrategi end af mixtape, overgiver man sig alligevel, da Joe True er så dygtig en rapper, at selv hans venstrehåndsarbejde lyder hot. I legende stil flyder han ubesværet igennem tekster der hylder solskin, fest og Nørrebro. Det er overfladisk, men leveres med et storbyglimt i øjet og hjælpes på vej af udmærkede beats.

Blandt højdepunkterne er ‘Den uendelige historie’, hvor en lettere frustreret Joe True rapper om kvalerne med pladebranchen og drømmen om endelig at få pladen på gaden. Som han siger, »pladen ligger klar/ men den ligger bare/ forsinket af svinkeærinder og dikkedarer/ men ikke fra min side/ fra selskaber der ikke giver en skid/ håber på at få den ud i min livstid«.
Et andet pletskud er Johnny Hefty, som kæfter charmerende op på ‘Lys, lyd, lir’, og med sin kringlede rapstil udgør en perfekt kontrast til Joe Trues flydende vokal.

Joe True har gæsterappet og spillet koncerter i en uendelighed, men nu virker det endeligt som hovedretten er på vej. Fint – for vi kan ikke længere spises af med små velsmagende forretter.

Joe True. 'Tilbage i solen. Det officielle sommer mixtape 2006'. Album. Noiz.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af