Oh No

Det stinker at være den mindste i en søskendeflok. Specielt når ens storebror er den mesterlige maestro-producer Madlib. Men med ‘Exodus Into Unheard Rhythms’ træder Oh No for alvor ud af den familiære skygge. Selvom albumtitlen antyder en flugt, så er der mere tale om en bevidst udvandring. En tour de force ud i uhørte, skæve rytmer, som er samplet fra den excentriske komponist Galt MacDermot, der bl.a. stod bag musicalklassikeren ‘Hair’.

MacDermot har åbnet op for hele sit imponerende bagkatalog, og det resulterer i dette kompetente konceptalbum, hvor barokke og bastante rytmer brydes op i Oh Nos syntetiske beatunivers, hvor forvrængede synthflader og skarptslebne soulsamples konstant bryder musikkens strukturer. Vel at mærke uden at gå på kompromis med de mangfoldige melodier.

Selvom Oh No er en særdeles kyndig kontrollør af mikrofonen, så overlader han overvejende de vedkommende verbale udfoldelser til værdige veteraner som Buckshot, AG og Posdnuos (De La Soul), men også den nye generations gavflaber, hvor især Murs og kollegerne fra Stones Throw-slænget træder i karakter. Lyt bare til Dudley Perkins og Georgia Anne Muldrows særegne mor/søn-sjælesang på den tankevækkende tabu-knækker ‘T. Biggums’.

De sortes placering i samfundet vendes på den bragende ‘Black’, og den sumpede single ‘Gets Mine’ samt det overskudsprægede opus ‘Smile a Lil’ Bit’ er træfsikre og tidløse hiphop-herligheder, som storebroren Madlib kun kan misunde eller beundre. Jeg vælger det sidste og opfordrer alle til at tage en oplevelsesrig rejse ud i uhørte rytmer.

Oh No. 'Exodus Into Unheard Rhythms'. Album. Stones Throw/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af