Oh No Ono

»Nu skal vi sgu bare vise dem!«. Mon ikke det har været mantraet under tilblivelsen af Oh No Onos debutalbum? Og der er også al mulig grund til at være imponeret.

Fra første tone pirrer og udfordrer Oh No Ono nysgerrigheden med æggende musikalske sammentænkninger af pop, disco og rockmusik. På ‘The Shock of the Real’ læner basgang og et afhugget guitarriff sig op af Bowie’s ‘Ashes to Ashes’, mens Malthe Fischers stemme når op i de højere luftlag og sammen med kollegernes udfoldelser skaber en melodisk og danselysten veloplagthed.

‘Practical Money Skills for Life’ og ‘Victim of the Modern Age’ er opspændt funkiness filtreret gennem Oh No Onos energiske, elektrificerede drive og opmærksomme popøre. Og ‘Tanks No Thanks’ spaltes i en klinisk synth-robot og en sorgfri teenager, der spejler sig i discokuglen. Skizofrent, for meget af det gode, på letkøbt visit i de sidste tre tiårs bagkatalog? Faktisk ikke.

I Oh No Onos verden er der en egen logisk sammenhæng. Bandet har en sublim kontrol over kollektive virkemidler, og der er intet påtaget eller forceret over ‘Yes’. Albummet kommer ikke sjældent nær det særegne og viser et band med personlighed og eventyrlyst som de absolutte styrkesider. Og skal der indvendes noget mod denne samling effektfulde sange må det netop være, at ‘Yes’ er lettere at elske for sin fantasi, særlighed og insisteren på at nedsparke genrebåse, end for sange, der går lige i hjertekulen.

Læs stort interview med Oh No Ono i det kommende nummer af Soundvenue Magazine, der er på gaden den 13. september.

Oh No Ono. 'Yes'. Album. Morningside/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af