Public Service 2006: Dub Tractor – forprogrammeret søndagsstener

Nu hvor klassisk musik ikke har fat i ungdommen, er det betagende at se electronica overtage ‘sid ned og vær tyst’-koncerten. Anders Remmer har som Dub Tractor gennem en årrække lavet smuk og underspillet electronica, der har sin egentlige musikalske berettigelse på en søndag. Derfor var programsætningen helt naturlig, men desværre var den lidt nervøse koncert en tam oplevelse. Det var synd, for publikum sad ellers med åbne ører og bagdelen bænket på gulvet.

Det var først efter et teknisk uheld og den deraf ufrivillige pause, at musikken satte bevægelse i de fremmødte, og dermed gav ny ilt til et stivnet blodkredsløb. Indtil da havde Remmer doseret sovemedicin gennem højtalerne: Lidt samplede guitarbidder, lidt forprogrammeret dubbas, lidt elektronisk knas og i det hele taget så lidt af de allermindste byggesten, hvor skrøbelighed er den krakelerende mørtel.

Nogenlunde samtidig trodsede en forvildet fan forbudet mod at stå op med ordene ‘Fyr den af!’ indtil vagterne fik styr på situationen ved scenekanten. For tilskuerne var det med en vis ironi, at Remmer ikke hørte efter. Med inspiration fra Slowdives skønhedssøgende kompositioner og effektbehandling gjorde han alt andet end at fyre den af. Statiske lydkomplekser og kontrolleret feedback var som at ultraforstærke stilhed op til det hørbare. Så ansatsdæmpet og niveauudjævnet blev musikken. Imens skød lysmanden hvide sprites fra scenelamperne op mod loftet og skabte et øjebliks fuldkommenhed af lyd og lys.

Desværre var det en kort fornøjelse. Dub Tractors musik er velment og indbydende i albumformatet, men liveshowets substans af engagement og spillelyst var en mangelvare. Så selvom de fleste var i tømmermandsplaget søndagsstemning, kunne man lige så godt have brugt en time mere hjemme på sofaen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af