The Dears

Det er så svært at sige noget dårligt om dette album fra canadiske The Dears. Her er en samling ofte rørende sange, der er effektivt vaccineret mod distanceblænderi, påtaget attitude, nøje doseret livslede og andre børnesygdomme, som utallige kolleger døjer med.

The Dears og ‘Gang of Losers’ er ikke synderligt originale. Der er en betydelig gæld til den velspillede del af 80’ernes og 90’ernes alternative, britiske popscene. Men ‘Gang of Losers’ er i bedste forstand et pop/rock-album. Og hvis man så begynder at få associationer til parcelhusudstykninger og løsnede slipseknuder fredag efter fyraften, er man galt afmarcheret. Der er intet tamt eller tilnærmelsesvist ligegyldigt over albummet. Den rigtig gode sang og vedkommende budskaber er i centrum.

Perler som ‘There Goes My Outfit’, ‘Ticket to Immortality’ og ‘Ballad of Human Kindness’ er særdeles velskabte sange af stort melodisk indhold, i klassisk og dramatisk opbygning med harmoniske omkvæd, der har en appel på tværs af landegrænser og indgroede præferencer.

I Murray Lightburn har bandet en af de allermest engagerende sangere i rockbranchen lige nu. Hans mellemfolkelige slogans som »we got the same heart« og »no one should have to live all of their life on their own« bliver ikke kvalmt i The Dears’ version. Med følelse og klarsyn ser han gennem dårskaben og urimelighederne og får vrede og protest kanaliseret ud i positive og håbefulde udsagn. The Dears er vedkommende som få andre.

The Dears. 'Gang of Losers'. Album. Bella Union/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af