Dani Siciliano

I 1998 forlod Dani Siciliano San Francisco til fordel for den engelske hovedstad, hvor hun fandt sammen med den respekterede avantgarde-kunstner Matthew Herbert. Og ægtemandens indflydelse skinner tydeligt igennem på hendes andet album.

Opklippede popmelodier fungerer som grundelementet, men det er mere avantgarde, end det er ligetil. Til denne skabelon af, hvad man sporadisk kunne kalde for click-pop, tilføjes electro- og house-elementer, der giver et mere flydende og lækkert lydbillede. Dani Siciliano stopper ikke her, for hun henter også inspiration fra jazz, blues og folk, som det er tilfældet på ‘Why Can’t I Make You High’. Albummet vidner om en kvinde, der på én og samme tid holder genrer adskilt og samlet, og dét med et solidt resultat til følge.

Hendes stemme og måden, hun anvender den på, kan ikke andet end at give associationer til Moloko-forsanger Róisín Murphy og dennes soloalbum ‘Ruby Blue’, omend ikke på en kedelig, kopiagtig måde. Begge kvinder er i besiddelse af en særpræget og anderledes stemme, som de formår at udnytte til fulde.

Helhedsindtrykket er overbevisende, men i visse situationer virker det, som om Siciliano bevæger sig ud, hvor hun har svært ved at bunde. Hun vil mange ting på én gang. Det stiller krav til lytteren, og det fordrer tid og tålmodighed at lytte sig helt ind albummet.

Dani Siciliano. 'Slappers'. Album. !K7/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af