Justin Timberlake ‘Futuresex/Lovesounds’

Timberlakes debutalbum ‘Justified’ var et bagholdsangreb af en charmerende drengerøvs fænomenale soloridt. Overraskelseseffekten er nu væk, og Justin er ikke længere presset op i et hjørne for at bevise sine evner som soloartist. Kan han så levere sange, der kan sammenlignes med nyklasikkere som ‘Like I Love You’ og ‘Cry Me a River’? Nej, og det er nok meget klogt, at han ikke forsøger. Men fortvivl ej, for de nye retter på menuen er bedre sammensat, og der er stadig masser af hits på en mere homogen og mørk udgivelse.

Hvor det nye årtusinds svar på Michael Jackson leverer Lovesounds, er det partneren Timbaland der står for Futuresex. Den cocktail betyder, at der bliver svedt tran over hele albummet, lige fra dansegulvet til de krøllede lagner. Justin er blevet ældre, mere modig, mere overlegen, mere up-tempo og mindre ex-boybandstjerne. Denne gang har han endda skrevet de fleste af sangene selv, hvilket dog ikke er hans stærkeste side. Man kan klare det overfladiske, men helt galt går det i ‘Losing My Way’, der knækker over i alt for meget ‘sukker-på-michael-jackson-børnekor-socialrealisme’.

Men ellers står singlerne i kø og vokser sig konstant større. Selv den meget udsyrede og humoristiske ‘Chop Me Up’ vinder efter få gennemlytninger. Det bedste er Justin og Timbalands lyst og evner til konstant at videreudvikle blandingen af sjælfuld sang og hypnotisk legende beats. Skru lige op og lyt til den fantastiske ‘My Love’, der på mystisk vis formår at blande en synthesizerlyd fra starthalvfemserne, en pudsigt tunet plastikfløjte i omkvædet, Justins sukkerstemme, T.I.’s gæsterap og human beatbox. Og så har jeg kun nævnt en brøkdel af lagene!

Man kan savne mere nedbarberede sange i stil med det gamle single-hit ‘Senorita’, men man kan ikke klandre manden for at udvikle sig. Hvor de fleste sange på debuten holdt sig under fem minutter, er det lige omvendt denne gang, da sangene på alternativ vis ledes over i hinanden i mellemstykker, bedst illustreret i den fløjslækre ‘Lovestoned’. Det er sgu så befriende, når nogle gider at flå i hitskabelonerne og tør levere pop med kant.

Læs et stort interview med Justin Timberlake i det nye nummer af Soundvenue Magazine, der er på gaden onsdag den 13. september.

Justin Timberlake ‘Futuresex/Lovesounds’. 'Futuresex/Lovesounds'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af