Nik & Jay

Man skulle umiddelbart tro, at det ikke kunne lade sig gøre. Men det er lykkedes for Nik & Jay at blive en tand mere selvfede og poppede på et album, der ellers fortsætter i nøjagtigt samme spor, som deres to foregående udgivelser. Stadig masser af lir og banale tekster – stadig uhyggeligt effektiv hitlistemusik.

Evnen til at lave omkvæd, man bare ikke kan få ud af hovedet, har ikke fortaget sig, og drengene har denne gang givet plads til endnu flere ballader. Her forsøger de sig med eftertænksom lyrik, der skal vise, at de opdaget en verden uden for natklubben og nattens nemme scoringer. Men deres nyfundne modenhed virker påtaget og beregnende ligesom resten af fænomenet Nik & Jay. Til gengæld virker selvtilfredsheden ægte, selvom de dyre drenge giver udtryk for, at det selv for dem kan svært at forstå, hvor fede de egentlig er.

Dansegulv-hits er der selvfølgelig også. ‘Boing’ har allerede huseret i radioen, og albummets lydbillede er som altid poleret og fint kopieret fra de amerikanske r’n’b- og hiphop-modeller. Denne gang med ekstra strygere, østerlandsk mystik og storladent gospelkor.

Nik & Jay giver i det medfølgende pressemateriale udtryk for, at efter det tredje album er tid til at prøve noget nyt. Måske endda prøve lykken i udlandet. Det skal blive interessant at se, hvad der ellers gemmer sig bag den polerede facade og de successikre opskrifter.

Nik & Jay. '3: Fresh, Fri, Fly'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af