Pete Rock

Det er få hiphopproducere, der som Pete Rock har formået at markere lyden af New York i over tyve år – vel at mærke uden at ændre sin stil efter tidens trends. Beatmageren har med sine velkendte soul- og jazzsamples og støvede trommeloops leveret musikalsk bagtæppe til den tidligere faste makker CL Smooth og store hiphopstjerner som blandt andre Run DMC, Public Enemy, Notorious B.I.G. og Nas.

På ‘Underground Classics’ er det dog, som navnet antyder, Pete Rocks arbejde med mindre kendte kunstnere, der er i fokus. Heriblandt dominerer gruppen INI, hvis egen plade aldrig udkom på grund af problemer med deres pladeselskab, med fem numre, mens det bliver til tre numre hver fra undergrundslegenden ED OG og den relativt ukendte The UN. Det er alle sammen gode numre, der understreger Pete Rocks sans for knastørre, stemningsfulde og hårdtslående produktioner.

Derfor er albummet først og fremmest en veludvalgt og interessant samling af de mere oversete og hemmelige projekter, som Pete Rock har været både bagmand og producer på, og den vidner om hans alsidighed og høje aktivitetsniveau. Men den forsømmer desværre også at fortælle den virkeligt gode og spændende historie ved Pete Rock som producer, at man kan producere for de største hiphopstjerner, selv om ens beats er undergrund helt ind til benet.

Pete Rock. 'Underground classics'. Album. Rapster/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af