Yo La Tengo

Det er altid spændende at finde ud af, hvilken retning Yo La Tengo har bevæget sig i, når New Jersey-gruppen sender et nyt album på gaden. På deres 12. album bliver der cyklet rundt i et væld af forskellige genrer, men Yo La Tengo har denne gang især kastet sin kærlighed på den klaverbårne pop.

Albummets første og sidste numre ‘Pass the Hatchet’ og ‘The Story Of’ går ellers lige på og hårdt, fyldt med energi, gedigne håndfulde af rå, feedbackdominerede guitarriffs og Ira Kaplans reciterende vokal til at fuldende et kraftfuldt lydbillede. Men mellem de to yderpunkter er det især sødmefulde popsange og bittersøde ballader, der dominerer.

Tag eksempelvis ‘Mr Tough’, der er en glad-i-låget popsang med hoppende klaver, koklokke, blæsere og Kaplan og Georgia Hubley i falset-duet. Den sang efterfølges af en smuk og meget skrøbelig ballade med en nærmest sørgelig tekst. Der er meget store udsving fra de fjollede popsange til de triste og melankolske ballader, men bandet blander fint de to udtryk. Et enkelt bossanova-inspireret nummer bliver det også til, ligesom ‘Watch Out for Me Ronnie’ er en hæs gang garagerock.

Yo La Tengo holder et højt niveau, men ikke alle sange er lige spændende, og et album på 77 minutter er altså langt. Det kunne godt skæres lidt ned, og et forslag kunne være den instrumentale ‘Daphnia’.

Yo La Tengo. 'I'm Not Afraid of You And I Will Beat Your Ass'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af