Albert Hammond Jr.

Det er i virkeligheden lidt synd for The Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr.. I forbindelse med indspilningerne til gruppens sidste album, havde han skrevet en håndfuld numre, han gerne ville have med, men bandkammeraterne fandt dem ikke egnede. Og så måtte den gode Junior tage skeen (eller guitaren) i egen hånd og indspille et soloalbum, så han kunne lade verden høre, hvad han har på hjerte.

‘Yours to Keep’ blev derfor indspillet i Electric Ladyland Studios i New York med hjælp fra en bunke venner, heriblandt Josh Lattanzi på bas og Matt Romano på trommer, og så er The Strokes-vokalisten Julian Casablancas selvfølgelig med som gæsteoptrædende.

De ti numre ligger ikke langt fra den lyd, man normalt forbinder med The Strokes-universet, men alligevel har albummet en anden blidhed og personlighed over sig, der faktisk er ganske charmerende. Det er hele vejen igennem velkomponerede, fængende melodier, selvom de fleste numre er mere skrabede, end når han spiller med bandet. Hammonds karakteristiske guitarfigurer går ligeledes igen som en rød tråd, og selvom han ikke har den største vokal i rockhistorien, slipper han hæderligt fra sit første soloudspil.

Albert Hammond Jr.. 'Yours to Keep'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af