Clinic

Liverpool-bandet Clinic åbner op for en omgang fri leg på deres fjerde album, som bandet selv kalder en partyplade. Der er dog tale om et noget stenet party. Albummet fremkalder fornemmelsen af en nedlagt fabrikshal i en storby, et mørkt og røgfyldt lokale, kun oplyst af en rød spot på scenen. Rummet er slidt og forfaldent, og rundt omkring hænger folk døsigt ud med smøger og joints i hænderne og sprut i flaskerne.

Forsanger Ade Blackburn udtrykker det således: »Vi gik efter det direkte og primitive, surrealistiske ballader efterfulgt af umenneskelig riffs«. Missionen er fuldført, men den er genremæssigt svær at sætte i bås. Vi har den støjende og cool postpunk-lyd på numre som ‘Gedion’ og ‘Children of Kellog’, der leder tankerne hen på pionererne Suicide. Vi har den mere tilbagelænede 60’er-syre i ‘Animal/Human’, den eksperimenterende og legende lyd i ‘Harvest (Within You)’ og rå uspoleret punk i ‘Tusk’.

Alt i alt er det en rodebutik, der afspejler et band, som har hygget sig i øvelokalet. Men det er som om, albummet svæver over hovedet på lytteren og aldrig bidder sig ordentlig fast. Når festen er slut og tømmermændene tager over, er ‘Visitations’ kun et fjernt ekko i baghovedet.

Clinic. 'Visitations'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af