Marybell Katastrophy – »hvad er klokken?«

Temaer for aftenens program på Rust var der rigelig af: Spil Dansk Dagen, Copenhagen Music Week og tre bands for sølle 60 kroner. Sidste navn på plakaten var opkomlingene Marybell Katastrophy med to demoplader bag sig og med det tidligere Tiger Tunes-medlem Marie Højlund i front. Da uret netop havde passeret midnat, kunne man godt spille på de udenlandske referencer igen uden at blive stemplet som skruebrækker.

Noget så udansk som at lade de eksperimenterende lydbilleder råde med afsæt i Kate Bush’ sirlige kvad og CocoRosies effektive genrekollisioner; det er kvartettens prisværdige tiltag. Men hvad, der boblede frem af progressive intentioner, fik modspil af indiestøj og sarte elektroniske beats, som var standardvare for 10 år siden. Sangsmedens instinkt var her efterladt på fortidshylden i jagt efter fortænkte melodier. Ikke fordi ‘den gode sang’ partout skal være to riff og en aflevering, men den indre udbryderprinsesse har det nu engang bedst i frit spil med at skabe nyt og i færd med at vriste sig løs af demobånd-tilstanden.

De tre selvsikre piger i forreste række havde moderligt placeret drengene ved scenens bagtæppe. Her stod fjerdemanden med tommelfingrene presset let bag sine bukseseler uden at have synderlig travlt med at betjene ‘stop’ og ‘play’ på sin Mac-sequencer. Han fik kort selskab af en nervøs gæstesanger, der uden nærkontakt sang boy/girl-duet med Højlund – det nåede aldrig at blive vedkommende for dem og deraf heller ikke os.

Da Højlund midtvejs spurgte forvirret, »hvad er klokken?«, var den måske en sen erkendelse overfor et publikum, der havde håbet på et beat at feste til. Det fik de ikke. Heller ikke et glimt af frelsende electropop fra de glade Tiger Tunes-dage. Om det så var programlæggernes fejlskøn til en nattekoncert, er et åbent spørgsmål. Tilbage var kun at traske hjem ad Københavns regnvåde gader med uforrettet sag.

Koncerten indgår i programmet for Copenhagen Music Week 2006, der afvikles 25. oktober til 2. november.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af