The Black Keys

Der er noget dragende og meningsfyldt over amerikanske The Black Keys. Det er rock’n’roll med rødderne solidt plantet i den fuzzede blues, leveret med et glødende soulfyldt hjerte. Det svinger, det rusker, og det tramper så overbevisende derudad på den støvede amerikanske landevej, at det giver mening på selv en dansk omfartsvej med et måske knap så horisontalt udsyn.

Den smittende pågåenhed og lysten til bare at gøre tingene nu og her er stadig det solide reb, der binder duoen Dan Auerbach og Patrick Carney sammen. Trods international anerkendelse og flittig turnévirksomhed kunne bandets fjerde udgivelse ‘Magic Potion’ sagtens være indspillet i din mormors kælder. Men den skrabede autenticitet strutter og rammer plet i den erogene zone, som i førstesinglen ‘Your Touch’ med dens fuzzede guitar og omkvæd med elegant smag af soul.

Mens bandet oftest rocker tungt og sumpende, så viser balladen ‘The Flame’ også sansen for at skrue den ‘blå tone’ i den helt rette nuancerede retning. The Black Keys overbeviser endnu engang om, at deres små raketter af fuzzblues rækker længere end blot himlen over verandaen i Ohio med boomboksens volumeknap på max.

The Black Keys. 'Magic Potion'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af