Xzibit

På papiret ligner det umiddelbart en dødssejler. Xzibit, kendt for megahits som ‘X’ og ‘Get Your Walk On’, er skiftet fra Columbia Records til independentselskabet Koch og har brugt størstedelen af de sidste år væk fra mikrofonen til fordel for jobbet som vært på MTV’s Pimp My Ride. Så meget desto større er overraskelsen over kvaliteten på rapperens seneste album ‘Full Circle’.

Det starter blændende på førstenummeret ‘Invade My Space’, hvor superproducer Jelly Roll lader sin egen skønsang og et kantet og skramlende beat gå op i en højere enhed tilføjet Xzibits rå stemme og sikre flow. Pladen igennem møder vi en dyb og personlig Xzibit, der på flere numre for alvor springer ud som fokuseret historiefortæller. Historierne om korrupte politibetjente, familieværdier og racediskrimination er langt fra originale i hiphopsammenhæng, men de er godt og ærligt udført. Der er også blevet plads til mere forudsigelige konfronterende og selvpromoverende numre, som ‘Say It to My Face’ og ‘Rollin”, der lidt ærgerligt skygger for perler som ‘The Whole World’ og (det skjulte!) ‘Thank You’.

Pladens største bedrift er, at den holder fast i den traditionelle West Coast-lyd i en tid, hvor amerikanske hiphopkunstnere låner heftigt fra sydstatsscenerne i håb om et hit. Men den traditionelle stil bliver også pladens svaghed, da lyden, emnerne og Xzibits effektive, men monotone, stemmeføring til tider nærmer sig det forudsigelige og ensformige.

Xzibit. 'Full Circle'. Album. Koch/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af