Frisk Frugt

Tag den samlede danske musikskrivertradition, tilsæt alskens lyde og instrumenter du kan komme i nærheden af. Giv det hele en ordentlig tur i blenderen på højeste hastighed til det hele er så rodet, og du selv er så rundtosset, at der ikke længere er noget oppe og nede. Så har du nogenlunde fanget oplevelsen af at lytte til ‘Guldtrompeten’ af enmandsorkesteret Frisk Frugt.

Anders Lauge Meldgaard er kaospiloten i dette forunderlige univers, der søger udfordringer og spænding. Regler er til for at brydes, normer er til for at ændres og instrumenter skal ikke spilles, men mishandles. Og når hr. Meldgaard ridder ensomt ud mod solnedgangen, er det med en stor musikalsk baggage i ryggen. Som den lovløse cowboy tager han, hvad han kan få og samler det i en ret, tilberedt i tingryde over åben ild.

Det er ikke småting lytteren bliver udsat for gennem denne 40 minutters musikalske rejse. Fra erindringer fra folkeskolens blokfløjteundervisning, gennem Kim Larsensk engelsk til 60’ernes støjkompositioners helvede og skæve dansksprogede, løst associerende tekster, der bliver leveret med et dejligt glimt i øjet. Og det er netop denne ironiske distance, der gør, at der bliver holdt sammen på det hele alligevel.

Frisk Frugt. 'Guldtrompeten'. Album. Lolita Industri/Yoyooyoy.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af