Mikael Simpson – ti skud mod Faderhuset

Som et af de mere velsmurte led i Ungdomshusets mini-perlerække af støttekoncerter, der senere på måneden også byder på Baby Woodrose og Savage Rose, belønnede Mikael Simpson tirsdag den fyldte festsal med sin, i aftenens anledning, passende dubbede og mørke vellyd. Inden havde de fleste misset Jens Unmack på grund af den sensationelt lange kø foran Jagtvej-borgen. En tvedelt kø, der fortjener en anmeldelse for sig selv, samt en plads i Ungerens rekordbog.

Indenfor og et godt stykke nede af Dubvej spillede Simpson med en næsten forventet gæst, Trentemøller, på elektronik ‘De Ti Skud’-nyklassikeren ‘Du drømmer om et andet sted’. Og selvom det hurtige sceneskifte resulterede i dårlig lyd i starten, så var Simpson i topform. I stedet for den koncertvanlige »Pia Kjærsgaard syns’ hun gjorde det bedste hun ku’, men det gjorde hun ik’«, fik Ruth Evensen, berygtet for sin toppost i Faderhuset, en lille hilsen med på vejen. En tone Simpson lod klinge showet igennem med henvisninger til alle fra Nik & Jay til Louise Frevert til stor morskab for salen.

Som en anden lokal anti-Moses kravlede Simpson op på højtalerbjerget og sang sine ti skud ud. Det skilte dog ikke vandene, men fik folk til at flokkes ved scenen til fællessang på især hovedset-afslutningen ‘Put Mig’. En samlet masse som vidner om den kraft og dedikation, der tilgår huset i disse tider.

Den efterfølgende jubel syntes umulig at overgå, indtil aftenens ‘special guest’ Steen Jørgensen listede ind på scenen. Så måtte alt regnvand overgive sig til både den rumlige og begejstringsmæssige temperatur og svæve med armene mod loftet til tonerne af Sods-nummeret ‘Copenhagen’med Jørgensen på killer-vokal. Og Simpson scorede point på et hurtigt kostumeskift til en sympatisk ‘Ungeren Blir’-t-shirt.

Det bør ikke være nødvendigt at sige, at Trentemøllers efterfølgende dj-set sluttede en i forvejen stilskabende fed aften af med god stil. Hej hej, Ruth.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af