Promoe – rappende retfærdighed

»Hiphop started in the Bronx or was it in Africa / I don’t really know when, what a tragic ambassador,« rappede Promoe fra scenen på Fabriken i Århus. Intet kunne være mere usandt. Svenskeren er en ubetinget godartet skikkelse for tidens hiphop-scene og bør være et forbillede for alle b-boys med ambitioner om en rimende karriere.

De selvkritiske linjer til trods, så behøver Promoe hverken som vokalist, tekstforfatter eller spillemand at bedrage nogen – eller undskylde. Han er en gave til hiphop, fordi han har talent, temperament og ikke mindst troværdighed. På Fabriken fik et indlevende publikum lov at se alle sider.

Rastafari-rapperen med de lange dreadlocks tror så inderligt på sin retfærdighedssøgende rap, at det smitter af på tilhøreren, og gør den ‘direkte’ levering af de skarpsindige samfundsberetninger til en intens oplevelse. De svære standpunkter kommer ud over scenekanten, understøttet af et formidabelt flow og mikrofonkontrol i særklasse. Imponerende.

Aftenens repertoire blev hentet fra alle Promoe’s tre soloalbum, men også et anerkendende udvalg af Looptroop-numre. Det blev til glædelige genhør med ‘Bandit Queen’, ‘Looking for Love’ og den undervurderede ‘The Struggle Continues’. Og selv om rapperens største hit ‘These Walls Don’t Lie’ fuldendte fællesskabsfølelsen og festen, så blev den mindeværdige oplevelse statueret efterhånden som de alvorsfulde og dystre numre fra den seneste skive ‘White Man’s Burden’ fungerede endnu bedre på scenen end i stereoanlægget.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af