David Kitt

I en tid hvor singer-songwriter-koppen er fyldt til randen af følsomme mænd med noget på hjerte og dette på det rette sted, kan det være svært at komme til fadet – og David Kitt har ellers gjort sit for at tjatte til det.

Siden debuten ‘Small Moments’ fra 2000 har han med ‘Not Fade Away’ udgivet sit femte album på blot seks år. Alligevel er den store succes udeblevet og i stedet tilfaldet navnebroderen Gray og andre af genrens bløde mænd. Efter det tamme coveralbum ‘The Black and Red Notebook’ fra 2004, kunne man have sine tvivl, om det nogensinde ville blive Kitts tur. Heldigvis synes han godt væbnet med dette, sit til dato mest homogene album.

Ind fra sidelinjen har Kitt hevet flere celebre venner, blandt andet den irske sangerinde Lisa Hannigan, danske Solveig Sandnes og ikke mindst Romeo og Michele Stodart fra The Magic Numbers. Sidstnævnte medvirker på duetten ‘Up to You’, der er et af albummets stærkeste numre med medrivende omkvæd og ditto klaver- og trommespil. Andre solide numre er den mere højrøstede ‘Say No More’, der med up-tempo, korarrangementer og kvikke guitarsoloer er en klassisk power-popsang, mens ‘Sleep’ bedårer som tilbagelænet og underspillet popsang.

Albummet markerer en tilbagevenden til de første udspils legesyge, elektroniske strømme filtret sammen med stemningsfuld folk og underspillet pop. Udspillet er et robust et af slagsen, men David Kitt mangler stadig at tage pusten helt fra én.

David Kitt. 'Not Fade Away'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af