Killswitch Engage

Det er gået ualmindeligt stærkt for Killswitch Engage de seneste år. Det er ikke mere end knap tre år siden, at de med det forrige album, ‘The End of Heartache’, retmæssigt besteg tronen som verdens indiskutabelt bedste metalcore-band.

Og med deres nye album bliver både hænder og fødder naglet solidt fast til tronen samtidig med, at man godt kan strege ‘metalcore’ ud til fordel for et tøvende ‘metal?’ på det skilt, der følger med titlen.

Fra den passende majestætiske intro på titelnummeret til de sidst toner fortaber sig i pladens sidste fade er ‘As Daylight Dies’ nemlig en næsten uovertruffen triumf. Med forsanger Howard Jones unikke, sjælfulde baryton i front formår Killswitch Engage igen at ramme et nært perfekt mix af brutalitet og melodiske hooks, mens de forfiner den intense og storladede blanding af trash, oldschool-metal og moderne visioner, som de stadig mestrer bedre end nogen af kollegerne.

Hvis man skal komme med en kritik er det, at ‘As Daylight Dies’ minder meget om forgængeren i både lyd og stemning. Men når sangskrivningen er så stærk, som den er hos Killswitch Engage, er der som lytter og anmelder ikke andet at gøre end at rejse det hvide flag og sværge sin troskab til kongerne.

Killswitch Engage. 'As Daylight Dies'. Album. Roadrunner/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af