Klaxons

Lad os bare få et par ting på plads fra start. Klaxons er meget mere end bare den seneste hype, og albumdebuten er en velplaceret knytnæve i synet på enhver, der blot har ladet tanken passerer gennem hjernecellerne. Ligesom det er modbeviset på det malplacerede genre-påhit ‘new rave’.

For selvom synthesizerne og rave-sirenerne hyler til angreb på sange som ‘Atlantis to Interzone’, ‘Magick’ og det fænomenale Grace-cover ‘It’s Not Over Yet’, så er albummet en utrolig varieret affære, der først og fremmest præsenterer et band, der om nogen har formået at tage den dansable, electro-flirtende rock skridtet videre.

For det er rock, de tre briter spiller. Bygget op af præcise trommer, kontant bas og skærende skarp guitar bevæger albummet sig fra ovennævnte festparader over punkens forvrængningsglæde til eksperimenterende art-rock, der til tider minder meget om amerikanske TV on the Radio (‘Isle of Her’ og P3s Ugens Uundgåelige ‘Golden Skans’).

Men det foregår hele tiden med fængende melodier og en fin fornemmelse for pop, der ikke mindst leveres af de karakteristiske vokalduetter mellem Jamie Reynolds og James Righton. Men her skal der absolut også gives skulderklap til Simian Mobile Discos James Ford, der som producer har formået at tæmme Klaxons’ vilde energi og idéer, og pudse dem op til skinnende pop-perler.

Så believe the hype, Klaxons leverer varen på et af årets mest ventede album og beviser, at de er meget mere end en døgnflue.

Hvis du er hurtig, kan du stadig nå at få fingre i det seneste nummer af Soundvenue Magazine, hvor Klaxons pryder forsiden. Læs om deres vilde rumfærd og om hvad James Righton har fået ud af berømmelsen. Og hvis du ikke orker at gå i kiosken, kan du bestille magasinet til kr. 60,- inkl. porto over nettet lige her.

Klaxons. 'Myths of the Near Future'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af