Mnemic

Som enhver læser af eventyr ved, så er der noget magisk ved tallet 3. Og at dømme efter kvaliteten af danske Mnemics, nye og tredje album, så må de under indspilningerne have haft en direkte hotline til det samlede register af ‘fairy godmothers’, Harry Potter-kloner og andre tryllestavssvingende væsner. ‘Passenger’ er nemlig albummet, der langt om længe indfrier gruppens kæmpe potentiale.

Stilen er stadig teknisk-orienteret moderne metal med klare referencer til bands som Meshuggah, Fear Factory og Strapping Young Lad. Men istedet for at lade ideerne styre dem, som Mnemic har haft tendens til på de tidligere, lettere kaotiske album, så har Mnemic, ironisk nok, begge hænder på rattet på ‘Passenger’, hvor turen med overlegen kontrol og nært perfekte gearskift går afsted på en af de bedst konstruerede musikalske rejser, et dansk metalband nogensinde har kreeret.

Lidt af æren må vi dog smide i en flaskepost til Frankrig, da Mnemics nye franske frontmand, Guillaume Bideau, fremstår som den absolut perfekte mand til jobbet. Han er simpelthen en teknisk bedre sanger end den originale frontmand, Michael Bøgballe, specielt på det melodiske område, og med sin store alsidighed, skarpe musikalske intelligens og knugende intensitet bringer han en helt ny dimension til Mnemics lyd.

Hyringen af Bideau er et scoop af dimensioner for Mnemic, og med ham i front har bandet uden tvivl fundet de ekstra hestekræfter, der skal til for at kunne køre om kap med de bedste på den internationale metalscene.

Mnemic. 'Passenger'. Album. Nuclear Blast/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af