Funkstörung

Tyskerne Michael Fakesch og Chris de Luca valgt at kaste håndklædet i ringen og begrave Funkstörung efter ti år som nogle af genrens mest banebrydende og innovative komponister og lyddesignere. Funkstörung har altid kørt som to søjleprojekter, hvor der har været lige så stor efterspørgsel efter de to herrers remix som deres egne kompositioner – ikke mindst efter remixet af Björks ‘All Is Full of Love’.

Det er måske derfor også naturligt at lade det sidste studiealbum, ‘Disconnected’, stå som det sidste kompositoriske værk, og lade ‘Appendix’ være den lille krølle på halen. For som titlen antyder, er udgivelsen en samling ekstramateriale og obskuriteter, der i flere tilfælde aldrig har været udgivet før. Der er ingen grande finale eller pompøsitet, kun opklippede beats og forvrængede lyde af den slags, der er duoens varemærke.

På trods af pladens store variation af kunstnere og genrer når den aldrig helt op og ringe. Måske fordi Funkstörung har gravet for meget i arkiverne og sidder fast ved remix af Björk og Lamb. Udgaver der i sig selv er gode nok – det er jo altid spændende at lade en sang blive filtreret gennem Funktörungs to powerbooks. Men der er lidt for meget melodisk dvælen i fortiden og for lidt af den power, som duoen i livesituationer har bevist, at de besidder.

Funkstörung. 'Appendix'. Album. !K7/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af