Dinosaur Jr.

All right, måske er det ikke et nyt Dinosaur Jr.-album, som verden galper op efter. Der er så megen gang i den alternative del af rockmusikken, at man ikke hver anden dag stopper op og funderer over, hvad der egentlig blev af Dinosaur Jr. Men nu er den amerikanske trio tilbage i original opsætning. Guitarguden J Mascis og den semi-legendariske slacker-helt Lou Barlow har bilagt stridighederne, støvet trommeslager Murph op og flikket en plade sammen.

‘Beyond’ er først og fremmest et nostalgi-fremkaldende genhør med den særlige lyd, som gruppen dyrkede og perfektionerede op gennem sen-80’erne og 90’erne. J Mascis’ guitarspil lyder som altid vitalt og fra koncepterne på en kontrolleret overstyret måde. Mascis insisterer stadig på, at guitarsoloen er en oplagt mulighed som melodisk ledestjerne ovenpå mere skødesløst doseret kaskader af indie-støj og giver os et par mindeværdige af slagsen i ‘Almost Ready’, ‘Pick Me Up’ og den fortrinlige ‘It’s Me’.

Lou Barlow giver sit besyv med på ‘Lightning Bulb’ og ‘Back to Your Heart’, men fungerer mest som andenviolin til Mascis’ udfoldelser. Lidt mærkværdigt for Barlow, der har skabt flere glimrende album med Sebadoh og Folk Implosion, hvor han var den ubestridte høvding.

Men arbejdsfordelingen fungerer i Dinosaur Jr. Det er et vellykket comeback fra et band, der heldigvis minder mere om en gammel cirkushest med luft til endnu et par runder i manegen end en udpint ‘cash cow’.

Dinosaur Jr.. 'Beyond'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af