Nine Inch Nails

Det er tid til at sætte vores samtidsur på 0, for nu starter vi forfra. Den amerikanske sanger og producer Trent Reznor, og hans alter ego, industrial-rockbandet Nine Inch Nails, vil markere en ny æra på ‘Year Zero’, der visionært og musikalsk manifesterer bandet, som det mest kompromisløse rocknavn lige nu.

Det dagligt voksende buzz omkring albummet har kørt på højtryk, hjulpet godt på vej af en solid marketingkampagne. Små spor, som eksempelvis ord på tour t-shirts, har ledt bandets fans til websites, som beskriver et George Orwell’sk skræmmebillede af USA i 2022. Det gensidigt betingede forhold mellem NIN og fansene bevises også med førstesinglen ‘Survivalism’, der er udgivet i et format, der gør det muligt at lave sit eget remix af sangen. En opskrift, som bandet lover at følge på alle albummets sange. Singlen er et ærefrygtigt eksempel på Reznors fortsat nærmest genreløse sangskrivning på den mørke, og blot femte NIN-udgivelse på 18 år.

Reznor formår at holde kog i sin musikalske smeltedigel, der flænser og sønderriver, som kun NIN kan gøre det. Alt sammen forvaltet med en lyrisk knyttet næve som især placeres lige i fjæset på det amerikanske parlament, der bekæmper (terror)frygten med en skærpet lyst til stadig mere voyaristisk overvågning.
Det er det mest eksperimenterende, eventyrlige og modige album, et stort pladeselskab har udgivet længe. Du kan godt stille dit indre ur på 0. Det er NIN-tid.

Nine Inch Nails. 'Year Zero'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af