The Ark

The Arks forsanger Ola Salo har altid været konge af dramagruppen og elsket at underholde. Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelse, at Sveriges mest alternative kostume/rockband nu skal forsøge at erobre en hårdt tiltrængt sejr til fædrelandet ved det kommende Europæiske Melodi Grand Prix med nummeret ‘The Worrying Kind’. Og heldigvis kan det jo virke beroligende for eventuelle fans af The Ark, at man i Sverige har et helt anderledes og meget seriøst syn det at deltage og ikke mindst vinde ved Schlager-festivalen.

The Ark har aldrig været bange for at være anderledes og hylde dem, der ikke passede ind i kategorien om at være en gennemsnitlig svensk ‘Svensson’. Og på deres fjerde nye album får den svenske grå hverdag og middelmådighed igen sig et humoristisk slag over fingrene med linjer som »And if you ask why I’m so blunt, it’s ’cause I care for you, You cunt«, mens »I apologize« ganske morsomt bliver omskrevet til en psykologisk term for abnormalitet: »I pathologize«.

Ola Salo har stadig en stemme, mange sangere må misunde, men vandet omkring Arken er desværre blevet lidt lavt, og de er gået på grund i for lidt musikalsk fornyelse. Selvom de nu ikke kun flirter med lyden fra forbilleder som Queen og David Bowie, men også har ladet sig inspirere kraftigt af Prince fra hans velmagtsdage, så når gruppen på ingen måde de hit-højder, de gjorde på især deres to første album, hvor deres ekstreme sans for popsnedkeri var et både forfriskende og alternativt indslag fra den anden side af sundet.

The Ark. 'Prayer for the Weekend'. Album. Roxy/At:tack/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af