The Jai Alai Savant

Har du haft heldet med dig, har du måske ladet dine trommehinder forføre af ‘Scarlett Johansson Why Don’t You Love Me’ og delt The Jai Alai Savants frustration over det triste faktum, at man kan vågne op blot for at konstatere, at Scarlett Johansson ikke elsker én. Så grum kan verden faktisk være. Men uanset hvad man måtte mene om Scarlett Johanssons kavaler-præferencer, er der tale om en næsten uforskammet fængende reggaerock, som dikterer lystigt fægtende arme og ben.

Dog rummer albummet også mørkere sider, der tildeler det en passende modvægt, når overstadigheden begynder at eskalere. Klimakset nås på den ekkoindsvøbte spacereggae-skæring ‘No sugar’, der vidner om et band, som nærmest har nedkæmpet den fysiske verdens begrænsninger og svæver rundt i vægtløs tilstand med skævt smil om munden og drømmende blik.

Deres spændstige syntese af reggae og punk fra Philadelphias undergrund er hårdere end den The Police eksponerede og samtidigt mere udsvævende end The Clash, når de var i det eksotiske rasta-hjørne. Og så er The Jai Alai Savant til overmål blevet velsignet af melodigudinden, og der er praktisk talt ikke et eneste svagt nummer på denne veldrejede debut. Sådan skal det gøres.

The Jai Alai Savant. 'Flight of the Bass Delegate'. Album. City Slang/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af