Timbaland

Der er gået ni år siden Timbaland udgav sit seneste soloalbum ‘Tim’s Bio’. Dengang var lydtroldmanden fra Virginia en spirende og innovativ hiphop-producer. I dag er han verdens mest efterspurgte producer. Ham alle vil lege med. Ham der kan skabe en kunstners karriere, sådan som han har gjort det med Missy Elliott, Jay-Z, Nelly Furtado og Justin Timberlake. Bare for at nævne nogle stykker.

Ikke overraskende bindes ‘Shock Value’ sammen af Timbaland’s uforlignelige evne til at agere alsidig popproducer med hang til hårdtslående hiphop. Således varieres udtrykket over pladens 17 skæringer fint med den ubesværede blanding af hiphop, r’n’b, pop og rock. Alt sammen pakket ind i hovedpersonens kompakte og bombastiske lydkulisse og med et sammenrend af A-liste-gæster.

Åbningsnummeret ‘Oh Timbaland’ viser dog også, at Tim Mosley sagtens selv kan. Den livlige sag med et bidende beat, tungsindig piano-riff og Nina Simones samplede vokal hører til blandt de bedste indslag. Det samme gør den sonisk skæve ‘Bounce’, hvor Dr. Dre og Missy Elliott råber med på det herligt enkle omkvæd: »Bounce! Like your ass got the hiccups«. To af de numre hvor Timbaland tør sætte noget på spil og lade sine unikt detaljerede og formfuldendte lydarrangementer udfolde sig.

Oftest satses der dog på det sikre, som på ‘Give It to Me’ og ‘Release’, der begge lyder som om de er hentet på overskudslageret fra samarbejdet med henholdsvis Nelly Furtado og Justin Timberlake. Begge medvirker pudsigt nok på numrene, som begge har iørefaldende kvaliteter, men ikke kan røre den sexede ‘Scream’. Det track skriger bogstaveligt talt på at blive et hit.

Den afsluttende og episke ‘2 Man Show’ binder pladen flot sammen og viser Timbalands punktlige instrumentering. Chokværdien slår aldrig ud på innovations-barometeret, men ‘Shock Value’ vidner om en producer med stort overblik og musikalitet. Bundniveauet er ganske enkelt højt og sammen med hitpotentialet er det fire stjerner værd.

Timbaland. 'Timbaland Presents Shock Value'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af