1990s

Glasgow har de senere år placeret sig godt og grundigt på det musikalske verdenskort. Den skotske by er blevet rugekasse for en lang række bands, der har formået at vise ansigt, tænder og ikke mindst talent. Nu er turen kommet til trioen 1990s, der allerede har opbygget sig en solid fanskare, både ude og hjemme.

Det er da også på mange måder en selvsikker og hæderlig debut, bandet har begået. Musikalsk roder de rundt i en uspoleret 60’er- og 70’er-rock, der leder tankerne hen på navne som The Rolling Stones og T-Rex tilsat et strejf The Clash og nutidig pop og med selveste Bernard Butler godt placeret i producerstolen.

De 12 sange er alle båret af en fandenivoldskhed og en legende lethed. Trioen spiller bogstaveligt talt røven ud af bukserne. De er hverken musikalske verdensmestre på deres respektive instrumenter eller levende 13taller udi i det tekstmæssige. Der går faktisk lige lovlig meget efterskoleøvelokale i den hist og her, men der er alligevel noget dejligt ærligt over gruppens naive univers.

»They play rock and roll like a blonde gets out of a car«, står der på bandets Myspace-side og er samtidig et uddrag af singlen ‘See You at the Lights’, der har potentiale til at blive et sommerhit. Den cementerer meget godt drengenes præmis: Musik skal være sjovt, frækt og gerne provokerende. Og debuten er et glimrende soundtrack til en glad aften med vennerne, men bliver en anelse overflødig at vågne op til dagen efter.

1990s. 'Cookies'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af