Avey Tare & Kría Brekkan

To mennesker møder hinanden, og sød musik opstår. Fra Lennon og Ono via Buckingham og Nicks til Guv’ner har par manifesteret deres kærlighed til hinanden i musik, og skabt noget unikt, ligesom hver relation også er noget enestående. Det gifte par Avey Tare (alias David Portner) og Kría Brekken (alias Kristín Anna Valtýsdóttir) er mere kendte som lydmanipulatører i henholdsvis det flippede, newyorker-band Animal Collective og de islandske drømmemagere Múm, som Valtýsdóttir en gang var medlem af.

Forud for udgivelsen har turtelduernes samarbejde allerede skabt røre blandt fans fra begge bands lejre, da hele pladen består af baglæns musik. Selvfølgelig har flere af dem, der allerede har downloadet den, alligevel ikke formået at afholde sig fra, at med computerteknologiens vidunder lytte til den oprindelige forlæns version. En plade med kun bagvendt musik udgør vel egentlig i sig nok filosofiske implikationer til at give selv de mest hardcore studerende fra æstetikstudierne ondt i knolden, men forbløffende nok appellerer pladen mere til følelserne end intellektet. Lyde flimrer forbi. Spøgelsesagtige stemmer. Rullende klukken. Det føles varmt. Love ambient.

Der er kun brugt vokal, guitar og keyboard, men det er betydningsløst, fordi det her er et massivt overvældende billede, hvor du først intet ser. Indtil du magnetiseret finder, at detaljer åbenbarer sig overalt. Jeg sammenkniber øjnene og kigger forsigtig ind på kærligheds rørende uforståelige nærvær.

Avey Tare & Kría Brekkan. 'Pullhair Rubeye'. Album. Paw Tracks/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af