Choir of Young Believers – det er godt at tro på noget

Glem alt om baptistkirker og gospelglæde. Tænk mellow, melodiøs indiefolkpop ledsaget af en stemme, der har fået Barometer-lyttere til at bone øregangene og det københavnske label Tigerspring til at underskrive en pladekontrakt. For selvom navnet Choir of Young Believers lyder som et højtryk i Harlem, så er ordene vist mest sammensat til ære for den lækre lyd.

»Der er en fin stemning i det, uden at man ved, hvad det er. Jeg synes, det er fedt med religiøse undertoner, selvom det her ikke er en religiøs ting. Et kor af unge troende lyder bare vildt rart og håbefuldt. Det er godt at tro på noget«.

Jannis Noya Makrigiannis, halv græsk, kvart dansk, kvart indoneser, er ene mand bag det håbefulde kor. Og med det mangfoldige bandnavn og manipulerende pressebilleder af sig selv i flere versioner sender musikeren et drillende desorienterende slør over soloprojektet COYB, der er aktuel med ep’en ‘Burn the Flag’, der netop er udkommet.

Jannis er debuterende udi solosang og tekstforfatning, men som medlem af det pt. pauserende festlige indiepopkollektiv Lake Placid er han en scenevant musiker. Bandet har taget sig en lang lur på ubestemt tid. Ingen dramaer, blot en forsangerinde forelsket i New York. I mellemtiden har flere af bandmedlemmerne kastet sig over andre undergrundsprojekter som Sort Stue Sound og Snake And Jets Amazing Bullit Band. For et år siden flyttede Jannis Noya til Berlin, hvor han skrev en masse sange og udformede ideen om COYB. Og han begyndte for alvor at tro på sit soloprojekt, da Anders Rhedin, guitarist i det hedengangne Moon Gringo, kom ind i billedet.

»Jeg har altid skrevet lidt musik, men så viste Anders Rhedin interesse og ville gerne producere. Han hev mig i studiet og hookede mig op med nogle musikere. Jeg havde bare skrevet nogle skitseagtige numre, som jeg sad og plimrede med derhjemme. Han syntes, det var vildt godt, og jeg syntes, Anders var vildt sej«.

At COYB på cv’et består af ét enkelt navn betyder bestemt ikke en enkel, spartansk lyd. Når sangene på den nye ep folder sig ud, klinger de til tider storladent som et tyve-mands Lonely Heart Club-ensemble. Ifølge Jannis Noya en fortjeneste der i høj grad kan skrives på producerens konto.

»Langt hen ad vejen arbejder jeg alene, men jeg kan ikke finde ud af at optage på min computer, så det er noget med at optage på min telefon eller huske det i hovedet. Anders Rhedin har været inden over ep’en, han har arrangeret numrene og været med til at skabe lydbilledet. Jeg skriver sangene selv, og Anders er med til at gøre det rigtigt godt«.

Det er sange med sortromantiske ord, som »death will tear us apart, loving someone ain’t smart«, man kan høre på ‘Burn the Flag’. Det er tro, håb og kærlighed pakket ind i en svævende, tung lyd, der allerede er blevet sammenlignet med José González og Mew. Ikke at Jannis er inspireret af lige netop de toner, når han skriver sin musik.

»Jeg lytter til alt muligt forskelligt. Lige nu lytter jeg meget til Hank Williams, og det har ikke meget med min musik at gøre. Hvis jeg hører en god sang, får jeg lyst til selv at skrive en god sang, men ikke nødvendigvis den gode sang. Jeg lader jeg mig inspirere af alt, hvad der er kreativt«.

Choir og Young Believers kan opleves live på Rust i København torsdag den 17. maj, samt på årets Roskilde Festival søndag den 1. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af