Nicolai Funch

På sit andet album kommer den århusianske singer/songwriter Nicolai Funch lidt omkring med sin akustiske guitar og sin toneangivende vokal. Pladens grundtone er én guitar/én mand-fortællinger a la Thomas Dybdahl, men der er også afstikkere til country og 60’er-poprock.

Nicolai Funch debuterede i 2005 med albummet ‘Hooked’. Opfølgeren er stykket sammen af Funchs århusiansk-nordiske alliance med musikere fra Sverige, Norge, Island, Færøerne og Danmark. Det samarbejde fungerer bedst, når der går country i den. Som på ‘Running Shoes’ eller ‘Soul Bruised’, hvor vokalen læner sig lidt tilbage og trækker i et let støvet antræk.

Countryakkompagnementet klæder Funchs stemme. Det gør den Beatles-inspirerede og særdeles smittende ‘Barking Up the Wrong Tree’ for så vidt også. Til gengæld kniber det af og til med teksterne. Når Nicolai Funch på ‘If I Could Be Loved by You’ synger »I like the way you dance / I’m hoping for some true romance / Your hair, your lips, your smile, your mouth, girl / It’s pure perfection / Let me give you my affection« virker det en anelse klichefyldt.

Resten af nummeret matcher desværre teksten og som helhed er nummeret en af de hovsa’er, der bedst egner sig som nedtonet baggrundsmusik til en parmiddag. Og det trækker lidt i den gale retning for et album, som ellers har flere gode momenter.

Nicolai Funch. 'Up North'. Album. RecArt.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af