Taxi Taxi!

Tag plads. Kampen kan begynde. I det ene hjørne udfordreren, det nye omsuste navn på den svenske indiepop-stjernehimmel, de enæggede tvillingesøstre i Taxi Taxi!, med ligeså bedårende blikfang som to søde monchichier. Forsvarende, finder vi den umættelige anmelder med ører sønderlyttede af twee og lo-fi, lige præcis de genrebenævnelser som duoen hidtil har fæstnet sig ved.

Første runde. På den imødesete ep, som er smagfuldt udgivet af hjemlige Efterklangs uhyre spændende Rumraket label, langer pigerne ud med ‘All I Think of’, der lyder ikke så lidt som First Floor Power, hvis Jenny Wilson tvillingerne også har turneret med. Jeg står pænt oprejst. Værre er det i anden runde, hvor det grædende klaver, og den ørkentomme, spartanske stemning i ‘Belle’ leverer et sønderlemmende og blodtudsfremkaldende slag. Lettere rystet bytter jeg i tredje runde taktik til den velkendte strategi ‘spotte forbilleder’. Den åbenbare reference ligger i nordøst USA, hos The Softies, Lois og Mirah, der alle excellerer i minimalistisk romantisk guitarpop med bløde, længselsfulde pigevokaler.

Selvom det er tæt på, så bliver der ingen knockout denne gang. Men hvis Taxi Taxi! til næste gang yderligere forfiner deres luftige underspillede melankoli med det overrumplende og stilistisk eklektiske, så bokser de sig op i verdensklasse. Indtil da er dette en bittersød appetitvækker. Tak for god kamp. Jeg håber meget på en snarlig rematch.

Taxi Taxi!. 'Taxi Taxi! ep'. Album. Rumraket/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af