Chromeo

Chromeo (en sammentrækning af chrome og romeo) består af guitaristen og sangeren Dave 1 og keyboardkollegaen Pee Thug, der på coveret mest af alt ligner Canadas svar på DJ Alligator – og det er ikke just et godt tegn. ‘Fancy Footwork’ hedder de to spasmageres andet album, og det er netop, hvad de gør alt for at lægge op til. Duoen excellerer nemlig i elektrofunk tykkere end Bjarne Riis’ blod under Tour de France i 1996. Og det siger ikke just så lidt.

Titelnummeret klarer skærene takket være et par velfriserede hooks, og det samme gør ‘Tenderoni’ og ‘Bonafied Lovin’ lige akkurat. Men det kammer alligevel over i en børnevenlig udgave (undskyld udtrykket) af Michael Jackson-diskodasko som ‘Beat It’ eller ‘Billie Jean’. Til tider med en stak ‘sjove’ synths, der er så svære at tage seriøst, at det på ingen måde kan være meningen. Men en dybere af slagsen er heller ikke til stede på noget tidspunkt, og det er simpelthen for tyndt.

Med kobjælder, kulørte keyboards samt virile vocoder-stemmer, som selv Cher ville være stolt af, virker det velegnet til party uartig med Pisang Ambon og popcorn. Fremført med macho-manerer gør det kun, at hele herligheden lander et sted mellem plat og patetisk.

Det er muligt, at man kan ryste røv til det, men det er svært ikke at ryste på hovedet samtidig.

Chromeo. 'Fancy Footwork'. Album. Turbo/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af