Dizzee Rascal

Den stilskabende britiske grime kronprins fylder først 23 år hen på efteråret, men er allerede nu klar med sit tredje album. Og kometkarrieren stopper på ingen måde med albummet, der blander hiphop, ragga, grime og drum’n’bass med eklektiske samples og rå energi.

Det oplever man allerede på åbningsnummeret ‘World Outside’, hvor skarpslebne knive krydser klinger og udgør en rytmebund, der står i skarp kontrast til de overliggende space-synths og Dizzee Rascals pågående rap. Herfra fortsætter pladen med old school-hiphop hyldesten ‘Pussyole’, der samtidig fungerer som et diss til grime-pioneren Wiley.

Førstesinglen ‘Sirens’ byder på hvinende sirener smeltet sammen med kompromisløse guitar-riffs, og på den fjerde skæring får wannabe-gangsterne en røvfuld, der kan mærkes af Dizzee og gangsterrap-legenderne Bun B og Pimp C. Denne hæsblæsende start på albummet viser med al tydelighed Dizzee Rascals rastløse tilgang til musikken og tilliden til, at han med sin stemme kan binde eksperimenterne sammen.

Albummet mister en smule af pusten midtvejs, men kommer stærkt igen med den iørefaldende og morsomme ‘Wanna Be’, der har street-sanglærken Lily Allen med på omkvædet. Her er tale om et rent radiohit, vi uden tvivl kommer til at stifte udvidet bekendtskab med hen over sommeren. I det hele taget er det svært at komme uden om Dizzee Rascal. Dertil er lyden for insisterende og de spyttende rim for stærke.

Dizzee Rascal. 'Maths & English'. Album. XL/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af