Karl Bartos – in bild und ton

Som tysk ambassadør for elektronisk livsstil stod den tidligere fjerdedel af techno-pionererne Kraftwerk, Karl Bartos, på Rusts lille scene, som til anledningen havde fået tilføjet et udvidet lyd- og lysanlæg for en ekstraordinær oplevelse ‘in bild und ton’. Fire højtalere placeret rundt i lokalet sørgede for en kvadrofonisk lydoplevelse, imens tre store skærme, der blev kontrolleret fra to powerbooks på scenen, satte Bartos ind i den helt rigtige elektroniske sammenhæng.

Det var også de gamle velkendte klassikere fra Kraftwerks bagkatalog, der fyldte størstedelen af showet, imens numre fra Bartos’ to soloudgivelser dukkede op en sjælden gang som små afstikkere. Det er altid noget særligt, når musikken kommer fra en af legendernes egne lydgenererende maskiner. Og Bartos’ indflydelse på det Kraftwerk’ske lydunivers er heller ikke til at komme udenom. Og faktisk har han videreført en stor del i sine egne solokompositioner, der dog ikke er så helstøbte i deres koncepter og knapt så visionære og unikke i udtrykket – en slags Kraftwerk light. Sangene fungerer mere som flygtige ideer, der kommenterer på den moderne verden, medier og livsstil – leveret med sædvanlig tysk præcision, tysk nøjsomhed og tysk accent.

Humoren og ironien er intakt, men uden de strikte rammer i sin tidligere robot-kvartet lader Bartos det menneskelige ansigt træde frem. Det klæder ham, og det klæder musikken.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af