Patti Smith – Peace, love and spleen

Patti Smith trådte ind på scenen som en lyslevende rocklegende, og den gamle rock’n’punk mama viste, hvordan man ældes med, ikke bare ynde, men med stil. Iført en t-shirt med peace and love, og med hjertet fuld af spleen, malede hun Den Grå Hal med farver fra sin aldsige palet.

Smith har en af de mest fabelagtige, dystre og punkede stemmer i rockhistorien, og hun kan som ingen anden æde sig grisk ind på egne og andres klassikere, og brække dem op og spytte dem ud på ny. Hun dyppede skiftevis penslen i sange fra især albummene ‘Horses’ og ‘Radio Ethiopia’ og så en række coversange fra det seneste album, ‘Twelve’.

Desværre blev koncerten skæmmet at tekniske problemer den første halve time, hvilket resulterede i lidt for lange pauser mellem numrene og et halvdøsigt publikum i den varme hal. Men så hev Patti klarinetten frem og spillede den som en beatnik i Tanger, og drev den over i en nyfortolkning af Jimi Hendrixs ‘Are You Experienced’, og sang, »Came to Christinia, not to die but to be reborn«. Derefter stormede hun genfødt fremad på sin poetisk prædikende facon.

Med digterisk historiefortælling blev både H.C. Andersen og Sods hyldet, mens Bush fik tæv, som tidens svar på ‘Kejserens nye klæder’. Højdepunktet var, selvfølgelig fristes man til at sige, ‘Gloria’, hvor linjen »Jesus died for somebody’s sins but not mine…they belong to me« blev leveret, så Pattis synder tilhørte hele Den Grå Hal.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af