Analogik – heksekedlen kogte over

Balkan, beats, bossanova og blues behændigt blandet i en stor heksemikstur fik publikum til at danse i en rus af overstadig lykke på Pavilion Junior tirsdag aften. Bag den magiske trylledrik stod de seks gakkede gutter fra det århusianske fusions-orkester Analogik, som alle puttede ingredienser i den boblende og sydende gryde. Både strygere, blæsere, bas, bongo og breakbeats fik plads i det legesyge og finurlige univers, hvor festivalgæsterne satte takten og skrålede med på begejstrede sømands-‘hey’.

Efter en mærkelig, skæv intro med ‘Analogik-hop’, hvor rislende og raslende lyde og atmosfæriske, arabiske samples blandede sig med klarinet og violin, byggede de seks storskæggede musikere stille og roligt en mere og mere hektisk stemning op af sjov og løjer. Det jazz-dubbede ‘Fandango’, det kosak-sprudlende ‘Russisk vuggevise’ og det herlige ‘Hov’ fik kun stemningen i teltet til at stige med yderligere et par grader, og bassisten måtte minde tilskuerne om at drikke vand. Noget der dog bare fik resten af bandet til at brøle ‘øl!’.

Mange numre vækkede tydeligvis genkendelsens glæde hos festivalgæsterne, som ikke lod sig spise af uden ekstranummer, og Bongotromme-manden Kurt stillede op til et sidste punktum med tysk-jamaicansk accent på et underholdende og spændstigt afsluttende reggaenummer. Selvom Analogiks listige Georg Gearløs-univers kan synes en anelse sprødt på plade, var der ingen problemer med at spille op til en fest af karat, om det så skyldtes heksedråber eller ej.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af