Soft Hearted Scientists

I midten af 90’erne forundredes især engelske musikjournalister over en bølge af psykedeliske bands fra Wales ført an af Super Furry Animals og Gorky’s Zygotic Mynci, der havde meget lidt tilfælles med datidens britpop-mani. Soft Hearted Scientists stammer ligeledes fra Wales, og de forsøger løfte arven af blød og poppet psykedelia.

Deres andet album er et studie i stilarten fra de sene 60’ere ned til mindste detalje. Tættest beslægtet er de med navne som Beachwood Sparks og The Ladybug Transistor, der også hylder fordums kosmiske pop-genier som The Byrds og The Kinks.

På singleudspillene ‘I Wanted You’ og ‘Siberia’ er det tydeligt, at bandet behersker at skrive stærke popmelodier, der sammen med pastorale ‘Meet Me at the Milky Way’ får naturskønne omgivelser fra deres hjemland til at rulle frem bag lukkede øjne. Desværre kender bandet ikke deres begrænsninger, hvilket resulterer i en tendens til at sangene bliver alt for lange uden at de udvikles, noget der er helt åbenbart på ‘The Caterpillar Song’, som ender med at blive et cirka ti minutter retningsløst jam, verden næppe har brug for.

Til gengæld har waliserne i et fyldigt manifest erklæret, at de nægter at være hverken det mest tighte eller det mest sexede band, og den type befriende humor kan der simpelthen ikke findes nok af. Hyggeadvarsel er hermed udfærdiget.

Soft Hearted Scientists. 'Take Time to Wonder In a Whirling World'. Album. My Kung Fu/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af