Fog

År 2507. De to androider B2D2 og ZB-6 graver i askerne af, hvad der engang var vores civilisation, og finder en plastikdims, som viser sig være Fogs femte album. Materialet undersøges. Rapport til modercomputeren kan skrives.

‘Følgende bør noteres til registret for menneskenes musik. Fog blev med dette album udvidet til en trio og forlod den skumle, men også kønne, hybrid af lo-fi og hiphop, for at skifte pladesamlingen ud med gammelmands 70’er prog, meget ligesom RJD2 også gjorde samtidigt. Men borte var imidlertid det suggestivt omtågede til fordel for i stedet en trist gumpetung 70’er lyd, der formodentlig utilsigtet mindede om Soundgardens macho-rock og grunge-light fra folk som Dizzy Mizz Lizzy’.

‘Nonsens teksterne var et træk fra abstrakt hiphop, men var ligeså upassende til denne ørken af guitarlir som en robot i badevandet. På de mere melankolsk anlagte numre som ‘You Did What You Thought’ ramte Fog den mere stenede stemning, som de var bedst til. Men når ikke engang tilstedeværelsen af ellers pålidelige talenter som Microphones, Why?, Andrew Bird og ægteparret fra Low hævede albummet fra desillusion, så kan det konkluderes, at det var en ualmindeligt kikset retning tågen uden selvkritik væltede ind i fra det ellers glimrende udgangspunkt’.

‘Godt arbejde, B2D2 og ZB-6. I kan nu enten arkivere objektet i glemslens korridorer eller destruere det med jeres laserkanoner’.

Fog. 'Ditherer'. Album. Lex/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af