Laurent Garnier

Den progressive franskmand Laurent Garnier, der har forkælet musikelskere med sine elektroniske kompositioner gennem mere end 15 år, har forladt studiet til fordel for livescenen. ‘Public Outburst’ er live-optagelser fra diverse festivaler, hvor Garnier blandt andet bakkes op af norske Bugge Wesseltoft på keyboard, Benjamin Rippert på tangenter og Philippe Nadaud på saxofon.

I 2005 viste franskmanden med ‘The Cloud Making Machine’ sin alsidighed med et eksperimenterende album, der blander både jazz, rock og verdensmusik. Fascinationen af et bredt og sammensat udtryk, der trækker på en række af genrer er stadig intakt. Jazzen synes denne gang at være det bærende element, dog godt understøttet af både electro, techno og drum ‘n’ bass. Men desværre er ‘Public Outburst’ en diffus størrelse, hvor man som lytter savner en rød tråd.

Albummet veksler fra et stille og nærmest hviskende lydniveau til tunge og hårde beats godt fordelt mellem house og drum ‘n’ bass, men ofte med et rodet resultat til følge. Størstedelen af numrene forekommer overlæsset med lydspor, mens live-elementet virker malplaceret og meningsløst. Lyspunkter er det heldigvis til at få øje på. Nummeret ‘Controlling the house’, der, som titlen antyder, er house-orienteret, har den stringens og stilfulde enkelhed, pladen som helhed mangler. Der skal ikke herske nogen tvivl om Laurent Garniers musikalske talent og egenskaber. Men denne gang har han sat sig mellem to stole, og store dele af ‘Public Outburst’ virker rodet og uinspirerende.

Laurent Garnier. 'Public Outburst'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af