Los Campesinos!

Værsgo’! Et friskt pust blåøjet pop-naivitet og ungdommelig energi fra Wales. Syvmandsbandet Los Campesinos! går frejdigt til makronerne på debut-ep’en ‘Sticking Fingers Into Sockets’, der er en appetitlig anretning af taktfaste håndklap, ubekymret tampen løs på glockenspiel og boy/girl-duetter på en bund af livlige guitarer.

Nok holder gruppen til i Cardiff, men den mandlige forsanger Gareth Campesinos! – alle i gruppen har adopteret bandnavnet – lyder som om, han har turet rundt i Londons gader i hælene på gutter som Mike Skinner, Hefners Darren Hayman og Art Bruts Eddie Argos. Helt så dybsindig og nuanceret som de tre, er han dog ikke. Synge kan han sgu heller ikke i traditionel forstand, men han ejer noget af den samme charme og har en dejlig friskfyragtig skrøbelighed. Han matches fint af bandets kvindelige vokalmodstykke, Aleksandra, der med sin velopdragne, lidt ferske søndagsskolestemme og sans for harmoni giver deres samarbejde en spændstighed og variation, som i høj grad er attraktionen ved Los Campesinos!

Ep’ens seks sange, hvoraf ‘Frontwards’ er et pænt cover af Pavements original, byder alle på en uskolet og intuitiv næsten primitiv melodiforståelse, men klart stærkest står dog ‘Don’t Tell Me to Do the Math(s)’ og ‘You! Me! Dancing!’. I disse to sange er der så fint afmålte temposkift og vekslen mellem sødme og frækhed, at man godt vil tro på, at Los Campesinos! har evnerne til at levere varen på et helt album.

Los Campesinos!. 'Sticking Fingers Into Sockets'. Ep. Wichita/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af