Animal Collective

Den alternative region af rocken er rig på originaler, der ganske enkelt ikke vil eller kan udtrykke sig ad fuldstændigt traditionelle kanaler. Amerikanske Animal Collective har fast medlemskort til denne traditionsrige forsamling. Også på dette album udgydes en korrumperet og forskruet popmusik, der dog indimellem røber en vis respekt for den gode melodi, der dog altid er underlagt præmissen ‘anything goes’.

Gruppens rablende løssluppenhed og genreafstikkere er i sig selv ganske dragende og Animal Collective lyder da også mere som opfindsomme soniske skarnsknægte end et metaltræt band, der forsøger at dække over en gold fantasi ved at skyde blindt om sig i den musikalske spøg og skæmt-butik.

Når det er sagt, så står albummet klart stærkest, når det musikalske mytteri udstyres med en redningskrans, der agerer anker i kaoset. ‘For Reverend Green’ giver sig tid til at folde sig ud med nogle tindrende fine klange, der sætter spor, netop fordi sangen næsten holder sig på sporet. Hjørnestenen på pladen er dog ‘Fireworks’, et sine steder smukt og konstant udfordrende stykke musik, man ikke lige bliver færdig med. Her snor finurlighederne sig om og vokser fra en fast struktur, så der opstår en stærk kontrast og vekselvirkning mellem det melodiske og maniske. Nogle gange virker skæve påfund simpelthen mere effektivt og fascinerende, når de har nogle regler at spille bold op ad.

Animal Collective. 'Strawberry Jam'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af