Hard-Fi

Engelske Hard-Fi har travlt med at fortælle om deres rødder i 70’ernes punk. Det mest punkede ved firebanden fra Vestlondon er imidlertid deres udspekulerede sans for markedsføring. Blandt andet har bandet i en stuntagtig protest mod download-musikkens pixellerede covers i frimærkestørrelser undladt at lave coverart på deres nye album og blot trykt bandets navn, albumtitel og kommentaren »No cover art« på forsiden. Et stunt som er i tråd med Malcom McLaren og 70’ernes punkprimater, men retter man opmærksomheden mod musikken, er det anderledes svært at få øje på slægtskabet med punken.

Briternes andet album er en rockudgivelse med elementer af funk, reggae og nogle steder punk, men i den poppede udgave med stadionekko, høflig distortion og radiovenlighed. Kvartetten mangler ofte nerve og ærlighed, men til gengæld er de gode til at skrive hits. Førstesinglen ‘Suburban Knights’, nummeret ‘Television’ og flere andre numre har mange gentagelser, hooks og kor-opbakning i omkvædet, som gør lytteren fortrolig med pladen allerede efter et par gennemlytninger.

Det er svært at sige, om det er tilstrækkeligt til at følge op på storsællerten ‘Stars on CCTV’ fra 2005, der næsten solgte en million eksemplarer i Storbritannien. Men markedsføringen og hitpotentialet er i orden, og selvom man kan have sine kvababbelser med poppede fortolkninger af ånden fra 1976, er der gode ting at hente.

Hard-Fi. 'Once Upon a Time in the West'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af