Nemo

Han bliver markedsført som et af Danmarks umiskendeligt største raptalenter. Han siger selv, at han har landets bedste flow. Og så har han allieret sig med nogle af nationens førende producere. Jo, det er med vanlig sans for selviscenesættelse og hiphopsk højtidelighed, at Nemo lægger fra land med debutalbummet ‘Første kapitel’.

Karrierens forord blev allerede skrevet for to år siden med den lovende ep ‘Junkie’. Den skabte så meget røre i andedammen, at den 21-årige rapper fra Næstved har været i stand til at få den talentfulde beatsmed Gettic i ryggen og Troo.L.S. som hus-producer, og i deres storladne, soniske og synth-bårne lydunivers boltrer Nemo sig som en, ja, fisk i vandet.

Lyt især til ‘Fra starten af’ og titelnummeret som begge er solide bangers, der leveres med sikker flow, attitude og uforbeholdne meninger om den danske hiphopscene. Der er lidt mere på spil i den dunkle ‘Nattens lys’, som er en sammenhængende fortælling om ungdommelige tragedier og ‘Dæmoner’, der tager favntag med blodets bånd og barndomstraumer.

Nemo skriver ikke første kapitel i en ny begyndelse for dansk hiphop. Dertil er hensigten for lille og store dele af indholdet hørt før. Til gengæld kan der ikke sættes en finger på den stilistiske udførelse og det gedigne rap-håndværk, der viser, at Nemo sagtens kan svømme med de store fisk. Næste gang må han bare gerne springe i henne i den dybe ende.

Nemo. 'Første kapitel'. Album. Sonet/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af