Clemens

Selvom Clemens er ung herre på kun 28 år, så er han allerede veteran på hiphopscenen med fem albums i ryggen, ligesom hans indtog i teaterverdenen har betydet, at hiphopkulturen har taget et spring ud i det kulturelle Danmark og gjort hængerøven endnu mere stuevenlig. Sjette udgivelse præsenterer en Clemens, som er blevet ældre og mere bevist om verdenens tilstand.

Han har delt albummet op i tre, hvor første del handler om fortiden med fokus på hans barndom. I næste del følger nutidens udfordringer og til sidst et bud på, hvad fremtiden bringer. Når det kommer til teknik, fremførelse og tekstniveau, så er Clemens i vanlig stil, men der hvor man finder de ‘Nye tider’, er i hans historier og lydbillede. Han er gået fra at være den klassiske punchline-rapper til at være en historiefortæller. Han har på flere numre gemt attituden væk, og det klæder ham, når han blandt andet fortæller om sin opvækst på ‘Længe siden’ eller materialismens påvirkning på ‘Kejserens nye klæ’r’.

Valget af den nærmest ukendte Simon Brenting, som albummets producer har været et yderst klogt og modigt træk, for hans futuristiske lyd bringer ham i en elektronisk retning, der gør hans historier mere levende. Og bortset fra et par enkelte numre, der forstyrrer helhedsindtrykket, så har han skrevet endnu et kapitel i bogen om, hvorfor han blev en af de mest gennemslagskraftige og et af de største forbilleder på den danske hiphopscene.

Clemens. 'Nye tider'. Album. Copenhagen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af