Edison Jr.

4 6

Under det underspillede alias Edison Jr. har Frederik Schumann i tre år arbejdet sig frem mod debutpladen med den ligeså underspillede titel. Men faktisk er der ingen grund til, at Schumann skal sætte sit lys under en skæppe, for det er et imponerende stykke arbejde han har lagt for dagen.

I erkendelse af, at man ene mand ikke gør et band, har han i stedet kreeret sin egen kliniske hybrid mellem lo-fi guitarrock og electronica, som sammen skaber en indestængt og til tider næsten klaustrofobisk stemning. Dette kan lyde som oplægget til en komplet utilgængelig plade, hvilket dog på ingen måde er tilfældet, for gemt bag alle lagene af indelukkethed, dukker den ene lille popperle efter den anden op.

Schumann trækker klogt på gæstemusikere og -vokalister til at supplere sig. Ikke mindst den ukendte englænder Cathrine Tran gør indtryk med sin klare feminine stemme, som er med til at gøre et nummer som ‘…And Your Memories’ til pladens bedste.

Enkelte gange får det gode skib Edison Jr. dog en smule slagside, når teksterne bærer lige lovlig meget præg af gymnasiestil som på ‘Break the Glass’: »You see me behind the glass / I’m in formaldehyde / I’m in here, for observation«. Men det er skønhedspletter på en stærk debut, der lover godt for fremtiden.

Edison Jr.. '1.0'. Album. Evelyn/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af