Mani Spinx

»Make it new«, proklamerede amerikanske Ezra Pound i 1935. I dag er poeten og kritikerens krav til kunsten erstattet af en postmoderne pointe, der siger, at alt er lavet før, og det kun er muligt at sætte det gamle sammen på mere eller mindre interessante måder.

Et eksempel på det sidste så dagens lys i 2006, hvor Mads Brøbech Jørgensen under pseudonymet Mani Spinx udsendte ‘Post Modern Panic Attack’, der var en kildrende kollage af alt fra pop over soul og rock til singer/songwriter.

Umiddelbart efter debuten indspillede Mani Spinx en række numre, som nu er samlet på ep’en ‘Paper Cuts’, der heller ikke går af vejen for at trække på fortiden. Ikke mindst i åbneren ‘The Liar’ og lukkeren ‘No God’, der i såvel stemmeføring som i den akkompagnerende westernguitar kunne være outtakes fra et af Dylans tidlige udspil.

Fornemmelsen af fortid går igen i alle seks sange, som flirter med stort set samme genrer som forgængeren. Numrene er imidlertid optaget live i studiet og siden dubbet med blæsere, kor og strygere, hvilket har udmøntet sig i et overvejende organisk udtryk. Og den håndvarme tone klæder faktisk Mani Spinx’ musikalske begavelse, der bag de postmoderne finter hviler på ganske traditionelt sangskriverhåndværk.

Hvis ‘Paper Cuts’ er udtryk for, hvor dette Beck’ske kunstnersind bevæger sig hen på det næste fuldlængdealbum, ja, så er der bestemt grund til at vente i spænding.

Mani Spinx. 'Paper Cuts'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af