Sun Electric

4 6

Da den elektroniske musik i slutningen af 80’erne for alvor ramte den brede befolkning, var det i en for det meste uinspireret syndflod af designerdrugs, æbleplukkerdans og glowsticks. Gudskelov satte kunstnere som blandt andre The Orb og Aphex Twin sammen med berlinske Sun Electric en anden dagsorden. De støvede den gode gamle ambient af og kombinerede den med housens beats, og vupti, ambient house, eller IDM, var født.

Tom Thiel og Max Lodenbauer lod for syv år siden, det fælles projekt gå ned i vest, men da de tidligere på året fandt en hjemmebrændt cd med uudgivne tracks, blev de så begejstrede for hvad de hørte, at de ville delagtiggøre os andre. Så de vendte atter blikket mod øst og lod den elektriske sol stå op igen. Og det var en rigtig god idé.

Albummet kandiderer ikke til at være fundet af de elektroniske guldhorn, men mindre kan jo også gøre det. Det er fyldt med de kvaliteter der har givet Sun Electric den status, det har. Her er jazzet improvisatons-feeling på ‘Lomat’, klassisk ambient på ‘Afterglow’ og skøn krautrock med cuttet guitar på ‘Shuttle’. Alt pakket ind i en dyne af stoflighed, leg og varme. Og det er jo ikke det værste på en råkold efterårsdag.

Sun Electric. 'Lost & Found (1998-2000)'. Album. Shitkatapult/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af